Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2017 18:06 - Частицата на етера
Автор: hamlet6op Категория: Технологии   
Прочетен: 709 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2017 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                    Иска ми се да изкрещя много силно, но така че да ме чуят по голямата част от всички хората. Света в основата си е информационен а не материален. Това е истината която открих през една велика седмица през 2011г., седмицата след великден. Материята е в същност по висша и сложна информационна структура, но градивната структура на материята е от прости информационни единици.

Какво осъзнах тогава?

Осъзнах в един миг, че материалните суб-атомни частици са обвързани с определено количество характерна само за тях информация. Тази информация има строго определена големина и ги определя като даден вит.

Допуснах, че информацията определяща свойствата на съответната частица има точно определена големина. Допуснах, че колкото по елементарна е дадена частица то и свойствата който я определят като даден вит, ще бъдат по малко.

 Логиката ме доведе до извода, че най-малката частица съответно ще бъде с най-малко характерна и определяща информация. Най-основополагащо свойство на нашата реалност е дали нещо съществува или не. Дали това нещо го има във времето и пространството.

Допуснах, че ако нещо не е определено във времето и пространството, то не съществува реално. Тук искам да отворя една скоба да уточня, че това се отнася, както за частиците така и за тяхното вълново проявление.

Коя е най-елементарната частица?

Тази частица притежава най-елементарната информация за себе си. Тя просто съществува в пространството за определен най-малак интервал от време. Големината на частицата се определя от Планковите единици, за дължина и за времеви интервал.

Естествено тази частица се намира на границата на реалността, под нея няма физическа реалност. Тя се появява в настоящето и изчезва без да оставя следа върху минало и бъдеще. Това е Етера, но той няма физически свойства, а има информационни свойства. Той е по скоро информационна матрица.

Физическата реалност съществува единствено в настояще време, защото има енергийно излъчване. Всичко което не може да се регистрира като притежаващо енергия не съществува материално и реално. Минало и бъдеще са информационни структури.

В следствие определянето на Планковите единици и от знаменитата формула на Айнщайн се стига до еквивалентността на енергия и материя E=M. Но каква е разликата между тях.

Материята е съставена от частици имащи маса в покой. Всичко което няма маса при покой е енергия. Това е квантовото определение за материя и енергия.

Енергията е циркулираща информация, а материята е капсули рана енергия и информация тоест затворена същност.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hamlet6op - за материята:
25.07.2017 13:20
Материята е по сложна форма на организация на информацията, както например биологичната форма на живот е надграждане и по сложна форма на организация на материята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hamlet6op
Категория: Забавление
Прочетен: 188127
Постинги: 83
Коментари: 120
Гласове: 323
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031