Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2016 16:52 - Илюзията плътна материя
Автор: hamlet6op Категория: Технологии   
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Ако всичко е енергия, и материята в “елементарните частици” представлява затворена в повтарящи се цикли енергия. Тази енергия не просто циркулира вътре в частиците, а е носител на информация за свойствата на съответната частица. Така суб-атомните частици не са елементарни точкови обекти или елементарни едномерни струни, а имат структура върху която се съхранява информация за свойствата на съответната частица. Може би структурата е от полета който циркулират и взаимно се пресичат.

            Това което виждаме като плътна материя в ежедневния живот са атомите на различните материи. Разгледаме ли отделните атоми, ще установим, че те се състоят от ядро и електрони който обикалят около него. Ядрото е приблизително сто хиляди пъти по малко от размера на атома. Почти цялата маса се намира в ядрото, но химичните и физични свойства на съответния атом се определя от положението и движението на електроните около ядрото. Електроните са приблизително 2000 пъти по леки от протоните и неутроните намиращи се в ядрото. Електроните образуват нещо като електронен облак около ядрата. Така погледнато атома изглежда безплътен. Много малко по размери ядро около който на около 100000 пъти по голямо разстояние обикалят почти без размери електрони. Материята изглежда плътна само благодарение силите на привличане между отделните атоми, тоест привличането на атомните ядра и съседните електронни “обвивки”. Между ядрото и електроните “обвивки” съществува огромно празно пространство. Предполага се , че тези електрони “обвивки” или орбити, не са на произволно разстояние а са на такова разстояние, че да се получи нещо като стояща вълна. Това положение определя квантовото състояние на обикалящия около ядрото електрон. При преминаване на електрона от една орбита в друга тоест от едно квантово състояние в друго се излъчва или поглъща един квант светлина наречен фотон. Енергията и честотата на този фотон е строго определена в зависимост от квантовия преход на електрона.

            Така погледнато плътността на материята изглежда една илюзия създавана от електронната “обвивка” около ядрото на атомите.  

            Ние възприемаме информация за света като реагираме на съответната енергия, светлина, звук, тегло, химическа енергия за мирис и вкус. Разбира се има и изключения който могат и да възприемат директно информация, но тя е непълна и не винаги се получава. Енергията е задължителен  участник при обмяна на информация в нашия материален свят. Тя, енергията се излъчва и приема на порции наречени кванти.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hamlet6op
Категория: Забавление
Прочетен: 188933
Постинги: 83
Коментари: 120
Гласове: 323
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031