Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2017 14:19 - Парите и развратът – последните останки на инстинкта за живот
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1224 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В обществото няма по-голямо престъпление от това да си богат. Да имаш повече пари от останалите е извратено и те превръща в чудовище. Второ в списъка е желанието за секс. И отново на лице е очарователната ирония в това да отричаш собствения си двигател. Свръхчовекът има воля, достойнство и душа. Но хората нямат. Цялата история на човешките маси се крепи на два основни стълба – похот и алчност.

Защо хората отиват на война? Алчност. Завземане на чужди територии и блага. Защо живеят в мир? Алчност. Увеличаване на собствените блага посредством търговия. Кой е коренът на всички обществени революции? Парите. Всеки лигав нещастник, просещ на улицата, е наричал себе си революционер, защото е успял да изпроси повече от останалите. Политиката, религията и голяма част от философията са създадени, за да убиват душата, но хората са се оказали твърде повърхностни за подобни цели. Всяка обществена идеология е просто нов начин да се правят пари, който разменя местата на господарите и робите. Как са свалени всички диктатури? С подкупи. Кой е ключовият фактор в обществения строй? Имуществото. Защо хората вярват, че демокрацията е най-доброто управление? Защото могат да изкарват най-много пари и да правят най-много секс.

Развратът  свали религиите. Тъжната истина е, че на обикновеният човек не му пука за нищо друго. Не защото им дадоха бог-отмъстител, не защото им отнеха достойнството и любовта или пък защото ги превърнаха в роби. Съвсем не. Хората се отказаха от религиите, защото те им забраняват да правят секс.

Похотта е в основата на всеки културен бунт. Докато творецът е търсил величие, масата е търсила единствено евтина голота и секс, а изкуството е било употребявано като залъгалка за низши страсти.
Свръхчовекът има воля, достойнство и душа, защото е жив. Обикновеният човек няма нищо. Хората са задвижвани единствено от желанието си да изкарват пари и да изчукат най-близкото недоразумение. А най-тъжното е, че това са последните осакатени вопли на гниещото им сърце. Като удавници за сламка, ние трябва да съхраним жалкарщината в хората, защото на тях нищо друго не им е останало. Ако хората престанат да се вълнуват от пари и секс, няма да имат никаква причина да станат от леглото. Просто ще лежат и ще гледат тавана в очакване на смъртта. И тя няма да закъснее...

 



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - А няма ли любов,
28.06.2017 19:30
Няма ли любов към децата, например? Към майка и баша? Към родното място и родината? Няма ли вяра в доброто и в човека? Не вълнува ли красотата - природа, жена, картина, стих...
Винаги е имало мизантропи. Болни хора.
цитирай
2. koshava - Уви, светът обърнал се в пустиня!
29.06.2017 09:18
„Уви, светът обърнал се в пустиня!
Море от злоба и разврат!…
Иди живей сред туй море от тиня,
сред толкоз много кал и смрад!“
Христо Смирненски
цитирай
3. krumbelosvet - Да живее нета !!!
29.06.2017 16:39
Нямах търпение да търся стиховете в един от 4-те тома на Смирненски. Но тоя песимизъм не го ли бяхме надживели? Не бяхме ли построили Завода на Живота? Ще припомня следващия и последен стих:

Той млъкна. И през прага меланхолно
проточи и свинята врат:
- И аз от този свят съм недоволна,
да, толкоз малко кал и смрад!

И сега нашите либерасти не забелязват кал и смрад, освен при врага на изток...
Но, при всяка обществена смрад, колкото и да е трудно, ИМА ХОРА които пренасят човещината за следващите поколения. Аз например често срещам ТАКИВА ХОРА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746552
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031